Jan 26, 2009

ledsen och glad

Storebror var så ledsen i går för att vattenkopporna var på väg att försvinna. Han grät och ville ha nya. Det är väl ett tydligt tecken på att han har uppskattat de senaste tio dagarna hemma mer än jag gjort.
I dag grät han hysteriskt när jag lämnade honom och ville följa med mig hem igen. Det brukar vara så när han varit borta från dagis ett tag. Han skrek "kom tillbaka, du måste " när jag med tunga steg gick hem. Också hade hans fröknar förstås planeringsmöte, så han ville inte låta sig tröstas av de andra fröknarna.
Lillebror däremot hade inte tid att säga hejdå för han skulle springa in till bilarna.

När jag hämtade däremot ville Storebror inte följa med hem för han var mitt inne i en lek. Lillebror däremot var sentimental när jag kom och ville aldrig sluta pussa och sa "min mamma, min mamma".

Vad ska Finblomman bli för en person tro?

3 comments:

Kajsa said...

Sån där är Lydia också. Vill inte gå till förskolan på morgonen och vill inte gå hem när man hämtar. Tror det har mer att göra med att hon är en person som inte gillar så mycket förändring och hon är liksom inne i det hon gör och vill sällan avbryta. Samma vid läggning, matdags, badtid osv. Man måste "varna" henne i förväg och typ räkna ner tills det är dags att byta aktivitet.. men det går ju inte alltid.

Z said...

Ha ha ha! Inti Pinti ville heller inte gå till dagis idag. Han ville vara hemma och spela TV-spel och kolla på film med brorsan. Som hade feber igår men inte idag, men fick en extra dag hemma.... Inti så på mig med orolig sorgsna ögon. Men att haft honom hemma i en dag till hade gjort mig GALEN!!!!! Dessutom är han ju frisk nu.

Nina said...

Kajsa: Precis så är det. Vi måste ständigt förvarna Storebror. Men nu för tiden han vill förhandla om saken. Och jag vägrar. "Om jag går till dagis, får jag spela datorspel i kväll då", ex.
Anna: Du har min fulla sympati. Hur mycket vi än älskar våra barn förändrar det inte saken. Man blir galen av att ha sysslolösa barn hemma för länge!