May 3, 2009

"Jag har en plan"

Vår egen Charles Ingvar Jönsson (ni vet Gösta Ekman figuren i Jönssonligafilmerna) har åter fyllt huset med planer. Storebror alltså. Han låter likadan också:
- Vet ni, jag har en plan, vill ni se?
I dag har han skissat på hur vår ytterdörr ska se ut när vi målar den. Den omfattade flera teckningar. Först när vi gick till affären, sedan alla färger de hade där och sedan dörren med färgen som vi valde och så vidare. Han sätter nummer på teckningarna också, som tur är, för alla tröga föräldrar. Efter premiären på fotbolllsskolan i dag ritade han en fotbollsplan av sex tejpade A4-papper och tjugo utklippta fotbollsfigurer. Det gick betydligt lättare för honom att göra mål med pappersfiguren än på riktiga planen. Hans papperslag vann med 5-0, vilken tur. På riktiga planen fattade han nog inte åt vilket håll han skulle göra mål. Men glad var han. Han dansade mest på planen och sjöng: "det är match". Och den glädjen vill man ju inte förstöra.
I kväll hade han en båtplan färdig bestående av sex teckningar. Fast han gick med på att färdigställa båten i morgon.

1 comment:

Martina said...

Akta dig för att börja rita fotbollsfigurer själv bara. Min svägerska började, sedan gjorde hon inte annat det närmaste året.. Kusinen ritade dock några själv också och de blev tillslut en fin tavla i hans rum.